Diabetes

Op het diabetesspreekuur komt in principe iedereen met diabetes mellitus type II uit onze praktijk, die niet onder behandeling is van een specialist.

Het spreekuur is elke woensdag en wordt gedaan door Yvonne  van Diepen.

Waarom

Diabetes mellitus type II is een aandoening waarbij de suikerwaarden in het bloed te hoog zijn. Dit heeft te maken met de problemen bij de aanmaak van insuline en met de gevoeligheid voor deze insuline. Heeft u suikerziekte, dan heeft u op de lange termijn meer kans op problemen met bijvoorbeeld uw nieren, ogen, voeten of hart en bloedvaten.

Zowel de bloeddruk, de glucosewaarden als het cholesterol moeten daarom goed in de gaten worden gehouden. Leefstijladviezen (oa lichaamsbeweging, gewicht en voeding) spelen hierbij een essentiele rol. Daarnaast zijn vaak medicijnen nodig om de genoemde zaken goed te regelen.

Daarom is het belangrijk dat u regelmatig op controle komt.

Op het spreekuur vindt controle plaats van o.a. de bloeddruk, het gewicht en de voeten. Om de kans op bovengenoemde problemen zo klein mogelijk te maken is het meestal nodig om de bloeddruk en het cholesterol met medicijnen omlaag te brengen. Het suikergehalte zal eveneens met medicijnen omlaag gebracht worden. Ook wordt voorlichting gegeven over alles wat met diabetes mellitus te maken heeft. Dit kan gaan over voetverzorging of voeding, maar ook over de medicijnen of lichamelijke problemen. Tevens wordt in de gaten gehouden of het tijd is voor de controle door de oogarts.

Contact

Telefoon 0206158287
 

Huisartsen Westlandgracht

Westlandgracht 91
1058 TR Amsterdam
Telefoon:
0206158287
Fax:
0206173263